De Hoeksche Loods

Bed and Breakfast Hoeksche Waard

In de buurt


Eiland Tiengemeten

Op 7 km afstand van de B&B midden in het Haringvliet ligt Tiengemeten. Op een steenworp afstand van de Randstad ontdekken steeds meer mensen dit natuureiland. Natuurmonumenten laat je er genieten. Heerlijk weg van de vaste wal en de hectiek van alle dag. Op de veerpont word je meteen al overmand door het vakantiegevoel op weg naar het kleinste bewoonde eiland van Nederland.

Een heerlijk dagje uit
Loop na aankomst eerst even binnen in het bezoekerscentrum. De gastvrije vrijwilligers helpen je graag op weg naar een heerlijk dagje uit. Wandelaars en fietsers kunnen hun hart ophalen in het autovrije natuurgebied met historische gebouwen. Tiengemeten kent drie gezichten. De Weemoed in het oosten is het cultuurhistorische deel, waar ooit het eiland ontstaan is. In het midden het kommoeras De Weelde. De Wildernis is te vinden in het zuidwesten. De wandelroutes brengen je naar de mooiste plekjes. Fietsen kan er ook. Kinderen ravotten in Speelnatuur. Liefhebbers van nostalgie en schilderkunst zitten goed bij het Landbouwmuseum en het Rien Poortvlietmuseum. Een hapje en een drankje bij de Herberg of Gasterij De Gezusters maken het avontuur compleet.

Tiengemeten

Excursies
Het hele jaar door zijn er volop excursies en activiteiten voor jong en oud. Het gevarieerde programma biedt elk wat wils. Uiteraard veel wandelexcursies in de natuur, maar ook wandelingen met een bijzonder thema, met iets lekkers onderweg, fietsexcursies, vaarexcursies, huifkarexcursies, jaarlijks terugkerende evenementen als bijvoorbeeld de Oogstdag, etc. Voor de jeugd zijn er aantrekkelijke Natuurdagen van OERRR in Speelnatuur.

Meer informatie en tickets vindt u op www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten


Oud-Beijerland

In Oud-Beijerland is veel te zien en te doen. Een heerlijke fietstocht over de dijken van het Spui, winkelen in het historisch centrum of genieten van het zonnetje met een frisse duik in de zwembaai bij de Oude Tol.  Ook de verbinding over het water biedt unieke kansen. Een dagje op stap met de waterbus naar het Haringvliet is zeker een aanrader. Daarnaast is er de voet/fiets veerverbinding tussen Oud-Beijerland, Rhoon en Spijkenisse. U kunt opstappen bij de Oude Tol of in het centrum van Oud-Beijerland.

Haven Oud-Beijerland

Het centrum van Oud-Beijerland is indrukwekkend door de haven en de historie, bruisende horeca en het opvallende winkelaanbod. Hier kunt u naar hartenlust winkelen in bijzondere boetiekjes en speciaalzaken en tussendoor ontspannen iets drinken in een van de mooie horecagelegenheden, waar de ondernemers u gastvrij ontvangen.

Oud-Beijerland heeft twee Toeristische Overstap Punten.  Ideaal om de Hoeksche Waard al fietsend of wandelend te ontdekken. Bij de TOP Klein Profijt kunt u een bezoek brengen aan het gelijknamige bezoekerscentrum. In het naastgelegen natuurgebied de Staart ontmoet u de Schotse Hooglanders  en Konikpaarden. Bij TOP de Oude Tol vindt u een zwembaai met zandstrand en ligweide. De plek om te genieten van een zonnige dag.


Strijensas

Recreëren in Strijensas is hartstikke leuk! De omgeving biedt veel natuur en water. In natuurgebied de Oeverlanden kun je o.a. heerlijk wandelen! Loop door de Oeverlanden over bruggetjes naar het trekpontje waar je zelf kunt overvaren naar het struinpad!

Oeverlanden

De Oeverlanden liggen laag en buitendijks aan het Hollands Diep van Numansdorp tot aan het dorp Strijensas. Hier vind je ongerepte natuur, met verruigde rietlanden, open water, geulen en kreken, buitendijkse natuur en wilgenbossen. Met eb en vloed, wat zeldzaam is op zoet water. Er zijn wandel-, ruiter- en fietspaden en kanoroutes. 

Meer informatie op www.ontdekstrijenas.nlRecreatieoord Binnenmaas

Recreatieoord Binnenmaas is een groot familiepark dat centraal gelegen is in de Hoeksche Waard aan de oevers van de Binnenbedijkte-Maas. Er valt heel wat te beleven! Het recreatiepark met speeltuin, openluchtzwembad en kinderboerderij is een heerlijke plek voor een dagje uit met het hele gezin.

Speelplezier
De speeltuin is leuk, gezellig en overzichtelijk zodat kinderen veilig kunnen spelen terwijl ouders heerlijk ontspannen. Snelheidsduivels toeren rond in een mini Formule 1-auto of varen een rondje met een elektrisch bumperbootje van het attractiepark. Bij de kinderboerderij vind je alle dieren die op een boerderij te vinden zijn. Extra leuk is dat er vaak jonge dieren geboren worden!

Waterpret
In de zomerperiode is het grote openluchtzwembad the place to be. Kom spetteren in het kleuterbad, plonzen van de duikplank of glijden van de 4 super waterglijbanen! Op de uitgestrekte ligweiden is het heerlijk om te zonnebaden of te picknicken. Wie liever in de natuur van het water geniet kan een waterfiets of Canadese kano huren om de Binnenmaas op te varen.

Culinair genieten aan het water
Heerlijk op een terras van de zon en het uitzicht genieten doe je bij Restaurant Binnenmaas. Het vernieuwde restaurant is de plek bij uitstek voor een heerlijke lunch of diner tijdens een bezoek aan de Hoeksche Waard.

Voor meer informatie: www.recreatieoordbinnenmaas.nl


Rotterdam

Op nog geen 28km afstand ligt de geweldige stad Rotterdam.
Rotterdam is een stad met vele gezichten; een stoere havenstad, trendy uitgaansstad, chique winkelstad en hippe kunstenaarsstad.
Maar Rotterdam is bovenal de architectuur stad van Nederland, waarin vernieuwen centraal staat en de skyline constant verandert. Tussen de wolkenkrabbers van Rotterdam kunt u alle kanten op. Lekker winkelen, heerlijk eten en volop musea en attracties in en rond het centrum.

Informatie en folders zijn te verkrijgen in de B&B!

E-mailen
Map
Info
Instagram